Niemal każde dziecko, ale i wielu dorosłych uwielbia zjeść posiłek z użyciem jajka na śniadanie lub kolację. Jednak aby urozmaicić sobie posiłek z jajkiem, warto stosować zróżnicowane przepisy oraz formy podania tego bogatego w białko produktu spożywczego. Jednym z częściej wybieranych i lubianych produktów zawierających w swoim składzie jajka dań jest pasta jajeczna, najczęściej podawana ze szczypiorkiem.
Co to jest pastella jajeczna Lisner?
To idealne rozwiązanie dla ceniących sobie komfort i wygodę użytkowania gotowych produktów spożywczych. Pastella jajeczna Lisner jest dostępna tu w kilku wariantach smakowych, jednak największą popularnością cieszy się pastella ze szczypiorkiem. W skład produktu wchodzą przede wszystkim:
- jajka gotowane,
- sczypiorek,
- olej rzepakowy,
- chrzan tarty.
Niestety, z uwagi na fakt, iż w składzie można znaleźć cukier oraz regulatory kwasowości, lepiej powstrzymać się od podawania produktu dzieciom.
Co daje spożywanie pastelli jajecznej Lisner?
Przede wszystkim jedna porcja produktu pozwala pokryć blisko 20,3% dziennego zapotrzebowania osoby dorosłej na ilość kalorii, zawiera w sobie:
- 8,2% białka,
- 38,2 g tłuszczu,
- 6,5 g węglowodanów,
- 406 kalorii.
Do czego nada się pasta jajeczna Lisner?
Pastella jajeczna Lisner to idealne rozwiązanie dla każdego, kto ceni sobie minimalizm i wygodę, a jednocześnie pragnie poznać nowe, nietypowe połączenia smakowe. Pastella to nie tylko idealny produkt do smarowania pieczywa. Może również stanowić bazę do wieku sałatek, ale też jako „spoiwo” tortilli, wrapa i innych posiłków, rodziny fast foodów. Pastella z racji swoich niewielkich rozmiarów będzie idealnym pomysłem na drugie śniadanie do szkoły/pracy.
Pastella jajeczna ma wieku swoich miłośników. Najlepsza i najzdrowsza jest samodzielnie wykonana, że szczypiorkiem i majonezem, a także doprawiona z różnymi dodatkami, idź weź niebieskie.