Przygotowując przyjęcie, nie trzeba stawiać na niezdrowe przekąski, takie jak chipsy czy paluszki. Równie dobrze sprawdzą się bogate w witaminy, zdrowsze zamienniki dań, które można pochrupać i świetnie sprawdzą się do rozmów czy zabawy. Jednak przygotowywanie warzywnych słupków jest według wielu osób bardziej zajmujące, a nie zawsze przed przyjęciem gości jest czas, żeby spędzić go na przygotowywaniu przekąsek. Czy faktycznie przygotowanie warzywnych słupków zajmuje tyle czasu?

Obieraczka a nóż – czym szybciej obiera się warzywa?

Obieranie nożem wielu warzyw, w tym dość nieprzyjemnej do obierania marchewki, faktycznie może zająć zbyt wiele czasu i szybko zniechęcić. Natomiast sposobem na szybsze poradzenie sobie z tym problemem jest obieraczka do warzyw julienne. Takim narzędziem można w kilka sekund obrać marchewkę. Następnie wystarczy pokroić ją w słupki i ułożyć w miseczce. Do marchewki obranej za pomocą skrobaka do Julienne można dodać pokrojonego w słupki pora, ale także paprykę. Warto dołączyć do nich sos. Wykonuje się go bardzo łatwo z awokado, do którego można dodać kilka kropel cytryny, przeciśnięty czosnek oraz sól. Równie dobrze sprawdzi się gotowy hummus bądź sos czosnkowy.