Sprawne przygotowywanie posiłków w lokalach gastronomicznych to podstawa. Właśnie dlatego tak ważne jest to, aby zainwestować w sprzęt wysokiej klasy, który będzie w stu procentach dopasowany do indywidualnych potrzeb. Frytownice marki Caterina dostępne są w wielu różnych wariantach. Decyzja o zakupie powinna być przemyślana.

Wielkość misy i kosza

Nie można jednoznacznie powiedzieć, które urządzenie sprawdzi się najlepiej. Wiele zależy od natężenia ruchu w danym lokalu. Wśród produktów Caterina w sklepie Gastropuls można znaleźć zarówno frytownice pojedyncze, jak i podwójne. Kluczowym parametrem jest tutaj wielkość misy. Warto także zastanowić się, jakie dania będą przygotowywane za pomocą opisywanego sprzętu.

Im większa misa, tym większy kosz. Pamiętajmy, że to właśnie w misie przechowywany jest olej niezbędny do smażenia. Częste uzupełnianie zbiornika nie jest zbyt komfortowe.

Moc urządzenia

Frytownice marki Caterina cechują się wysoką wydajnością. Oznacza to, że zużywają one relatywnie niewielką ilość energii nawet w przypadku modeli o wysokiej mocy. Warto mieć świadomość, że im wyższa moc sprzętu, tym szybciej przygotujemy posiłek. Produkty Caterina są przystosowane zarówno do niewielkich barów szybkiej obsługi, jak i dużych obiektów, które potrzebują podwyższonej efektywności.

Podczas wyboru idealnej frytownicy warto jest również sprawdzić:
– rodzaj zastosowanych tworzyw,
– filtry ograniczające rozprzestrzenianie się zapachu,
– elementy zabezpieczające i podwyższające poziom bezpieczeństwa eksploatacji.